Összefogás zöld Sopronért

Példaértékűnek mondható együttműködést írt alá a soproni polgárőrség 2013. január 16-án a Sopron környezetének és természeti értékeinek megóvásáért.

A Zöld Együttműködés nevű megállapodás aláírói között van a polgárőrségen túl többek között Sopron városa, a Soproni Rendőrkapitányság és sok civil szervezet is.

Pankotai Zsolttól, a Soproni Polgárőrség kommunikációs menedzserétől tudtuk meg, hogy az aláírók írásba foglalták, kölcsönösen segítik egymást Sopron és környékének a környezetének védelmében, hogy megóvják a környezetet a különböző károsodásoktól, hogy segítik egymást a város és környéke természeti értékeinek megőrzésében a következő generáció számára is.

Dr. Simon István alpolgármester az aláírás alkalmával hangsúlyozta: a példaértékű és országosan is egyedülálló együttműködésben az az eddigi összefogás folytatódik, alakul át és teljesedik ki, amelynek eredményességét a soproniak eddig is megtapasztalhatták a hulladék-kommandó munkája során. Kifejtette: „Az együttműködésben résztvevő intézmények, szervezetek, egyesületek, hatóságok munkája három pilléren nyugszik: a prevenció, azaz a felügyelettel együtt járó megelőzés, a szankcionálás és az esetleges károk felszámolása.”

Dr. Jámbor László az eseménynek helyt adó Fertő-táj Vadásztársaság elnöke hangsúlyozta: az eddigi közös, gyakorlatban bevált eredmények bizonyítják, hogy Sopron és környéke érdekében megfogalmazott környezetvédelmi célok elérésében hatékony az a széleskörű összefogás, amelynek köszönhetően nem csak a környezet- és természetvédelemre specializálódott cégek és szervezetek vesznek részt, hanem minden olyan szervezet, amely lokálpatrióta szemlélettel fontosnak tartja Sopron város és környéke érdekében dolgozni.