Összefogás a rendőrséggel a kerékpárok biztonságáért

Tovább folytatódik a rendőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös bűnmegelőzési programsorozata a Házhoz megyünk, amelyhez a polgárőrség is csatlakozott.

A program keretében az ország számos pontján tartanak kitelepüléseket a bűnmegelőzés jegyében a prevenciós szakemberek, amelyek lebonyolításához kérik a polgárőrség közreműködését. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt napokban több helyszínen is részt vettek a Házhoz megyünkben és a hozzá kapcsolódó Bike Safe programban.

Legutóbb Kunszentmártonban és Szolnokon lehetett találkozni a helyi egyesületek tagjaival, akik a bűnmegelőzési információs pontokon várták a lakosok kérdéseit, felhívva a figyelmet a nyár során elengedhetetlen megelőzési feladatokra – nyílászárók bezárása, kerékpárok biztonságos elhelyezése, családi házak vagyonvédelme, társasházi veszélyforrások.

Emellett a polgárőrök felhívják a lakosság figyelmét az igen népszerű és megyénkben példaértékűen működő SZEM lakossági kezdeményezésre, amelyhez már eddig is több száz család csatlakozott.