OPIT nosztalgiafórum Százhalombattán

Az akadályversenyt követően délután az ifjú polgárőrök a tagozat vezetésével kötetlen beszélgetés keretében együtt gondolkodtak a polgárőrség jövőjéről és különösképpen arról, hogy ebben mi a szerepe az ifjúságnak.

 

Horváth Róbert, az OPSZ Ifjúsági, sport és karitatív alelnökének üdvözlő szavait követően vetítették le a résztvevőknek a 2017-es OPIT-on készített imázs filmet, amely nemcsak a tábor életét mutatja be röviden, hanem arra is szolgál, hogy minél több fiatal érezzen kedvet a polgárőr tevékenység ellátásához.

Dr. Barnucz Szilvia, az OPSZ főigazgató asszonya köszöntötte a fiatalokat, aki kifejezte örömét és köszönetét a programon látottak és a versenyen tapasztaltak miatt. Elmondta, hogy olyan elszántságot és tiszta szívből jövő akaratot látott mind a versenyzők, mind a pálya szélén szurkoló polgárőrök szemében, amely nemcsak visszaidézte a saját, fiatal polgárőrként szerzett emlékeit, hanem e miatt a lelkesedés miatt látja biztosítottnak a polgárőrség működését a jövő generációi számára is.

 

Bán Gábor, az OPSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke vázolta a következő néhány hónap teendőit, program terveit, melynek célja az ifjú polgárőrök létszámának folyamatos növelése. A vacsora előtt az OPIT-on résztvettek nagy örömére meglepetés vendégként belépett Mátrahegyi Zsolt, aki a jövő nyári OPIT-ra való fizikai és szellemi felkészülés jegyében ismertette a fiatalok lehetőségeit és feladatait.

Szél Pál, az OPSZ Sportegyesület elnöke, a kétnapos rendezvény házigazdája nemcsak a saját, hanem Százhalombatta Önkormányzatának nevében is üdvözölte a résztvevőket. Beszélt a sport fontosságáról és elmondta, hogy a Sportegyesületben is számít az ifjú polgárőrökre.

Vacsora után a fiatalok csapatépítő feladatokat teljesítettek, majd ajándékokért parlagfűvel kapcsolatos kvízt tölthettek ki. Bán Gábor, a tagozat elnöke külön köszönetét fejezte ki Vezdán Csabának, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tanárának és Óvári Attila Mihálynak, a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum elnökének.

szerző: dr. Tóth Andrea Noémi OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozat Alelnöke