Önkormányzati beszámoló a XV. kerületben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Közgyűlése előtt Dr. Balogh Róbert r. alezredes kapitányságvezető ismertette a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányságának 2016-ban végzett munkáját.

Dr. Balogh Róbert r. alezredes elmondta, hogy az elmúlt években a statisztikai adatok elemzésén túl a rendőrség nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy a kerületi lakosok szubjektív biztonságérzete, illetve a rendőrségbe vetett bizalma nőjön.

A kapitányságvezető tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetése közben, az úgynevezett tettenéréses elfogások száma több mint 60 százalékkal, a rablásokban elrendelt nyomozások eredményességi mutatója 43 százalékról 70 százalékra nőtt.

A rendőrkapitány megköszönte a helyi önkormányzatnak, a kerületi ügyészségnek és a polgárőr egyesületeknek a konstruktív együttműködést.

Jövőbeli célkitűzésként fogalmazta meg a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését, a nyomozási idő csökkentését, a közlekedésbiztonsági helyzet és a kiemelt vagyon elleni bűncselekmények eredményességének javítását, valamint a kerület kapitánya a közterületeken előforduló garázdaságok visszaszorítása érdekében erősebb rendőri jelenlétet ígért a képviselőknek.

A húsz képviselőből húszan egyhangúan igennel szavaztak.

Budapesti Rendőr-főkapitányság