Oktatáson vettek részt a Pápai járás polgárőr egyesületei

A pápai Rendőrkapitányság szervezésében tartottak tovább képzést a járás polgárőr egyesületeinek. Az oktatások több helyszínen és időpontban, csoportokra osztva zajlottak a közös szolgálatellátás hatékonyságának javítása érdekében.

A megjelenteket elsőként Bauer Tibor rendőr alezredes a Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője köszöntötte. A résztvevők hasznos tanácsokat kaptak Fűzfa László r. törzszászlós előadásában az idősekkel való kommunikációról.

Bauer Tibor rendőr alezredes pedig a közös szolgálatok feltételeiről, a helyi lakosság igényeiről, elvárásairól, valamint a 112-es segélyhívó helyes használatáról adott tájékoztatást, hogy a polgárőrség még eredményesebben segíthesse a rendőrség munkáját.

A polgárőrök a közös intézkedések során kialakuló veszély helyzetek helyes kezeléséről kaptak taktikai tanácsokat, melyet az egyenruhásokkal együtt a gyakorlatban is kipróbáltak Kölkedi Tibor r. törzsőrmester és Kiss László r. törzszászlós segítségével.

Horváth Tibor rendőr százados, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának osztályvezető-helyettese pedig a biztonságos közlekedés szabályairól, a fedélzeti kamerák használatáról tartott előadást.

A továbbképzés célja, hogy a megszerzett tapasztalatokat a polgárőrök munkájuk során hasznosítani tudják a közrend minél hatékonyabb fenntartása érdekében.

A képzés sikerét jelzi, hogy az előadások végén a jelenlévők és a szervezők már a jövő évi programok egyeztetését is elkezdték. A Polgárőr Egyesületek nevében ezúton is köszönjük a Pápai Rendőrkapitányság oktatóinak felkészítő munkáját.

Forrás, fotó: Molnár Brigitta a Kemenesszentpéteri Polgárőr Egyesület elnökhelyettese