Nyíregyházán járt a „Házhoz megyünk” program   

Ezeken a helyszíneken főként tanácsadások és előadások segítik a témajártasság megszerzését.

A „Házhoz megyünk!” országos prevenciós program keretében látták el vagyonvédelmi tanácsokkal az állampolgárokat 2017. december 8-án Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

A program elsődleges célja, hogy szakemberektől származó információk közreadásával a rendőrség segítse a közbiztonság növelését és javítsa az állampolgárok önvédelmi képességét. A Mobil Bűnmegelőzési Centrummal kitelepült szakemberek együttműködő partnereikkel közösen a megelőző-vagyonvédelmi ajánlások mellett áldozatvédelmi, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és a drogprevenció témájában is hasznos tanácsokkal szolgáltak. Ezeken a helyszíneken főként tanácsadások és előadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, és azok működését. A szóbeli tájékoztatás mellett az érdeklődőknek kerékpár- regisztrációra is lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretében.

Fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek ajánlásait gépkocsifeltörések megelőzésére:

  • Miután gépkocsijával leparkolt, mindig ellenőrizze, hogy valóban bezáródott-e a jármű ajtaja!
  • Kijelölt vagy őrzött parkolóban, az esti órákban lehetőleg kivilágított helyen parkoljon!
  • Mielőtt kiszáll autójából, ne felejtse el az ablakot felhúzni!
  • Ne hagyja személyes iratait, bankkártyáját, lakáskulcsát és egyéb értékeit az utastérben!
  • Ha van rá lehetősége, alkalmazzon minőségi mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket gépkocsiján!

Ha mégis megtörténik a baj, vagy bűncselekményt észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság