Nyári ünnepi programok biztosítása Esztergomban

2017. augusztus havában sok rendezvénybiztosítási felkérést kapott az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület, a szokásos napi feladok ellátásán felül. Az augusztus 20-i héten Esztergomból indult Debrecenbe a virágkarneválra 2 darab virágkocsi, az egyiken a Szent Korona virágokból elkészítve, a másikon Debrecen jelképeként egy bárányokat őrző pásztor.

A fenti ünnepségen részt vettek egyházi és állami vezetők, többek közt Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, aki megáldotta a virág-kocsikat. Az ünnepi misén, valamint a szentelésen több ezer érdeklődő és hívő vett részt, köztük sok külföldi.

Augusztus 19-én és 20-án, mint minden évben, úgy most is megrendezték az Esztergomi Történelmi Várjátékokat (ESZTÖR Napok). Mindkét napon a Várjátékokat, valamint a Szigeti Rögbi pályáról a teljes belvároson keresztül a résztvevő átvonulását az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület, az Esztergom-kertvárosi Polgárőr Egyesület, valamint az Esztergomi Rendőr-kapitányság összehangolt együttműködésében biztosította a megjelent nagyszámú közönség elismerése mellett.

Az eseménysorozatba beépülve, hagyományosan a Dunáról fellőtt tűzijáték biztosítását augusztus 19-én szintén az Egyesület végezte, melyet a Mária Valéria hídról, valamint a Duna túlsó partjáról több ezren néztek végig.