Nulla – Hogy ne legyen halálos közúti baleset

Flashmobot tartottak általános iskolások a szeptember 18-22 között megrendezett „Biztonság hete” programsorozat keretében, az EDWARDS-nap alkalmából, hogy felhívják a közlekedők figyelmét arra: a halálos áldozatokat követelő balesetek megelőzhetőek!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervezetek Hálózata /TISPOL/ által indított program magyarországi központi rendezvényét szeptember 21-én tartották meg Budapesten, a Deák Diák Általános Iskolában. A projekt célja, hogy ezen a napon Európában egy halálos áldozata se legyen közúti baleseteknek.

A megnyitón részt vett Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője és dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

A kampány üzenetét a gyermekek egy flashmobbal szimbolizálták, 350 láthatósági mellényt viselő diák állt hosszú perceken keresztül egy nullát formázó alakzatban az iskola tornatermében. Az előadással azt demonstrálták, hogy a közúti balesetek nagy része körültekintéssel és felelős megatartással elkerülhető!