„Nézz Körül”… Tamásiban is!

A Tamási Polgárőr Egyesület az elmúlt évek során a Tamási Rendőrkapitányság munkatársaival közösen vigyázzák a gyalogos forgalmat a szabályozatlan gyalogos átkelőhelyen az önkormányzat épülete előtt.

Kiemelt feladatunknak tekintjük a gyalogosok szabálykövető magatartásának javítását valamint az „Egy iskola egy Polgárőr” mozgalom keretén belül az iskolába érkező gyermekek biztonságának fokozását.

A Polgárőrség és a közút kezelők között meglévő együttműködés  jó alapot adott a „mozgalomhoz”, mely többek közt arról szól, hogy a Tamási Polgárőr Egyesület a területén lévő, a rendőrséggel, illetve a közút kezelőjével közösen kiválasztottak egy általuk meghatározott jelzőlámpával nem szabályozott gyalogos-átkelőhelyet, s annak felügyeletét felvállalták. Ez a zebra a Tamási Polgárőr Egyesület részéről a Szabadság utca 46-48. előtti gyalogátkelőhely lett, mivel az iskolai időszakban az egyik legforgalmasabb jelzőlámpával el nem látott gyalogátkelő valamint a fő oka a választásnak, hogy a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolához ez esik a legközelebb.

Ezzel kapcsolatban, amit az egyesületünk vállalt:

  • Az átkelő állapotának rendszeres figyelemmel kísérése
  • Az átkelőnél a polgárőrök visszatérő jelenléte (megelőzés)
  • Iskolánál lévő átkelőnél, a gyermekek átkelését segítő jelenlét a frekventált időszakokban
  • Forgalomtechnikai, forgalomirányítási javaslatok megfogalmazása a tapasztalatokat felhasználva.

A Tamási Polgárőr Egyesület vállalását  a GRSP Magyarország Egyesület a „Nézz Körül” járdagrafikai programjával támogatta, mely kiegészülve az OPSZ logójával kettős funkciót tölt be,…. egyrészt jelzi az adott gyalogos-átkelőhelynél az OPSZ felügyeletét, másrészt felhívja a gyalogosok figyelmét a körültekintő úttestre lépésre.

Péter Csaba elnök Tamási Polgárőr Egyesület