Mozgalmas szeptember az Ifjú Gönyűiek Közösségénél

Már a szeptember 30-i „hivatalos” évnyitó előtt is színes programok vártak a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjaira.

Nyárbúcsúztatóként Győrben sárkányhajózáson vettek részt a közösség „régi” tagjai, emlékeztetve őket arra, hogy továbbra is egy csónakban evezünk. A jól sikerült, jó hangulatú programon a jelenlévő ifjak már jelezték, nagyon várják az újabb év eseményeit, összejöveteleit.

Szeptember 22-én, még mindig az évnyitót megelőzőena Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, továbbá Kunsziget Község Önkormányzata, valamint a Kunszigeti Polgárőr Egyesület által az „Egy iskola, egy polgárőr” nap keretében szervezett versenyen vett részt öt fő versenyző + egy csere+ egy polgárőr összetételű csapatunk. (Bákai Roberta, Bédi Izabella, Molnár Dávid, Pusztai Vivien, Szabó Molli, Kovács Bánk – tartalék és Buthi Viktória – polgárőr,akiket Hencz Istvánné koordinátor kísért el). A már több éve hagyományos programon először voltak jelen ifjaink, de a programot élvezve sok élménnyel tértek haza.

Az évnyitón – amit különösen az új tagok vártak már nagyon – megkezdődött az Ifjú Gönyűiek Közösségének negyedik éve. Büszkék vagyunk arra, hogy a korábban megfogalmazott célok valóra váltak, az immár 31 fős közösségben általános iskolások, középiskolások együtt örülnek egymásnak, a programoknak, együtt tesznek a faluért, a polgárőrség iránt érdeklődők felkészülnek az ifjú polgárőr tagságra, aki pedig nem lép be, az kívülről támogatja az egyesületi munkát. Az említett létszámból 7 fő az idei belépő és 8 fő, aki már, vagy a papírmunkák elintézése után rövidesen ifjú polgárőr lesz. Az évnyitó az alapvető dolgok megbeszélése után „játszóházzá” alakult, ahol az EuroClear Kft. pályázatán nyert támogatásból vásárolt játékok és sportszerek kerültek „felavatásra”.Ez az év is jól kezdődött.

Az ifjúsági programot megérte elkezdeni, örömünkre szolgál, hogy az érdeklődés töretlen.

Horváth Attila koordinátor, sajtófelelős