Mozgalmas adventi időszak

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program – az Ifjú Gönyűiek Közössége – tagjai 2016. december 9-én gyárlátogatáson vettek részt a már részben üzemelő Wuppermann Hungary Kft-nél. Az üzem bemutatását, az idegenvezetést Bérces Ádám műszakvezető tartotta, aki az ott látott gépekről, eszközökről sok érdekes, új információt adott át a fiataloknak. A Győr-Gönyű kikötőben letelepült fémipari vállalkozás működésének megismerése újabb élménnyel gazdagította a közösség tagjait. Falunk környékén ismét egy modern üzem kezdte meg termelését, mely támogatások nyújtásával, munkahelyek biztosításával már most hozzájárul a település életéhez, fejlődéséhez, a civil programokhoz.

A gyárlátogatást követően a közösség 2016. december 17-én tartotta(fél) évzáró összejövetelét a Faluházban. A délelőtt az eltelt időszak értékelésével, megbeszélésével kezdődött. Ezt követően csoportokban társasjátékozás tette hangulatosabbá az összejövetelt.  A délelőtt végén a koordinátorok – Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánva – mindenkinek átadták a polgárőrség kis meglepetés ajándékát. 2017-ben – reméljük – még érdekesebb, tartalmasabb programokkal tudjuk folytatni a 2014-ben indult ifjúsági programot.

Míg a fiatalok „vigadtak”, a polgárőrök vigyáztak. A Győri Rendőrkapitányság vezetőjének felkérésére több Győr környéki polgárőr egyesület, köztük a gönyűi is – a rendőrség kijelölt koordinátorával egyeztetve –„adventi őrjáratot” látott el Győrben. Egyesületünk a győri Árkád üzletközpont területén, benn a létesítményben és kinn a parkolókban látott el szolgálatot.  December 17-én és 18-án 12-től 20 óráig felügyeltük a rendet. A Deák Miklós egyesületi alelnök által szervezett, 4 órás váltásokkal megvalósított szolgálat hozzájárult az adventi készülődés biztonságához, nyugalmához.

2016. december 29-én az egyesület elnökének rövid értékelése nyitotta meg a Gönyűi Polgárőr Egyesület hagyományos évzáró összejövetelét. Munkánkat jónak értékelte Pozsgai Veronika, a falu alpolgármester asszonya és Szabó Péter körzeti megbízott is. Az áttekintés után kötetlen beszélgetés keretében, terített fehér asztal mellett “rágtuk meg” az év eseményeit, a tervezett feladatokat. Kiemelkedő munkájáért tárgyjutalomban részesült Vigh Mihályné, az egyesület pénztárosa, minden női tag bonbont, a férfiak pedig egy palack bort kaptak munkájuk köszöneteként. A rendezvényt és az ajándékozást több szponzor adománya tette lehetővé, mely a végzett munka megbecsülését jelzi.

(Horváth Attila sajtófelelős, az ifjúsági program koordinátora)