Motorra pattannak Somogy polgárőrei

Április 27.-én, került átadásra, ünnepélyes keretek között Budapesten, a Készenléti Rendőrség alakuló terén, az a 37 db. segédmotor kerékpár, melyet az ORFK-OBB adományozott, a szolgálatot ellátó polgárőröknek. Ugyanekkor került átadásra a Magyar Telekom Nyrt. által felajánlott 20 db. laptop is, az informatikai és az adminisztrációs feladatok könnyebbé tételéhez.

A motorkerékpárokat az ORFK vezetője Papp Károly r. altábornagy adta át, a megjelent megyék és egyesületek képviselőinek. Beszédében kiemelte: a Rendőrség köszönetet mond azért a tevékenységért, melyet az önkéntes bűnmegelőzők tesznek településük, lakókörnyezetük biztonságáért. Kiemelt stratégiai partnerként, fontos, hogy segítség a polgárőrség közlekedésbiztonsági és közlekedést elősegítő feladatait. Megköszönte, hogy a déli határszakaszokra levezényelt rendőri erőket, a polgárőrök megfelelő módon pótolják.

Somogy megyéből, az előzetes elnökségi döntés alapján a Barcsi Polgárőr Egyesület és a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület lett gazdagabb egy-egy motorkerékpárral, melyet az átvételt követően a két elnök ki is próbált.

A Magyar Telekom Nyrt. ezen a módon is szeretné kifejezni köszönetét, azoknak, akik a szabadidejükben a családtól elszakadva, teljesítenek szolgálatot, hogy mások biztonságát megvédjék- mondta átadó és köszöntő beszédében Fülöp Gábor értékesítési igazgató.

Somogy megye részéről a laptopot Gazdag Ferenc a SMPSZ elnökhelyettese vette át. A laptopot, elnöki döntés alapján a Siófok KPE fogja megkapni használatba, mivel 7. éve, egy használt, elavult laptopon dolgoztak és az új azt fogja kiváltani.

Gazdag Ferenc elnökhelyettes