Motoros szív, motoros biztonság

2018. április 14.-én szombaton került megrendezésre a ” motoros szív, motoros biztonság” elnevezésű közlekedésbiztonsági nap.

A rendezvényt az Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság, az Off Road Motors Lehotay kft. és az Öböl Music Beach szervezte, részt vettek továbbá a rendezvényen az Esztergomi Rendőrkapitányság Kortárs segítői is.

Az Off Road Motors Lehotay kft. üzlete előtt volt a találkozó, ahol beszélgetés, ismerkedés történt, majd egy rövid felvonulással a résztvevők átvonultak az Öböl Music Beach területére.

Az Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület a rendőrséggel karöltve az útvonal biztosításban vett részt, ennek végeztével a helyszínen részt vettek a rendezvényen, lehetett tőlük is kérdezni, tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Mivel itt van a motoros szezon kezdete, rengeteg tanácsot kaptak a rendőrség képviselőitől, többek között Néveri Péter Edvárdné főhadnagy asszonytól.
Ügyességi gyakorlatokon vehettek részt az érdeklődők, kipróbálhatták az úgynevezett “részeg szemüveget, tanácsokat kaptak egy esetlegesen bekövetkező motoros balesetnél, hogy miként járjanak el, mit jó ilyenkor tenni vagy esetlegesen mi az ami a sérültre illetve sérültekre veszélyes. Ebben segítségükre volt a GA MEDIC egészségügyi szolgálat mentő személyzete.

Külön köszönet a PMPSZ – Készenléti és Ellenőrzési Egység motoros polgárőreinek, hogy meghívásra részt vettek a rendezvényen, hiszen mint rutinos motorosok, rengeteg tanáccsal tudták ellátni a résztvevőket.

Forrás: Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület