Mikulás-nap a gyermekotthonban 

A Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület felkérésére a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Honvédség, valamint a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület munkatársai 2017. december 5-én ajándékokat adtak át a Pécsi Gyermekotthon lakóinak Mikulás-napja alkalmából.

A rendőrök Mikulás színezővel, láthatósági mellénnyel, fényvisszaverős tornazsákkal, karkötővel és kulcstartóval ajándékozták meg az otthon lakóit, ezzel is elősegítve biztonságos közlekedésüket.

A gyermekek műsorral és az általuk készített ajándékokkal kedveskedtek a látogatóknak, majd ezt követően közelebbről is megismerkedhettek a szolgálati gépjárművekkel.

A Balesetmegelőzési Bizottság robot Mikulása felhívja a gyermekek figyelmét a szabályos közlekedésre, és sok-sok ajándékot kíván Mikulás-nap alkalmából!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai számos rendezvényen megjelennek az elkövetkező időszakban is, 2017. december 9-én 10 és 13 óra között Pécsett, a Tüskésréten megrendezésre kerülő sportrendezvényen várják az érdeklődőket. A rendezvényen a gyermekek személyesen is találkozhatnak a robottal, valamint játékos KRESZ-tesztlapokat tölthetnek ki, illetve kerékpáros ügyességi pályán ismerkedhetnek meg az alapvető közlekedési szabályokkal.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság