Megismerjük, tesszük, és közben örömmel vesszük, hogy együtt vagyunk

Szeptemberhez hasonlóan ezúttal is kezdhetném úgy, hogy mozgalmas hónap volt, de ez már nem hír, ez már hagyomány. Inkább azzal indítok, egy közösségnek kötelessége, hogy megismerje lakóhelye nevezetességeit, érdekességeit, értékeit, vegyen részt a település életében, óvja a rendet, biztonságot, nyugalmat, de joga van ahhoz, hogy mindeközben jól érezze magát, örüljön a közösség másik tagjának.

Minderre volt példa októberben a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének mindennapjaiban.

A közösség kihasználva az őszi szünetet, Henczné Istvánné koordinátor, a cég korábbi munkatársa szervezésében meglátogathatta a gönyűi üzemet. A rendőrség udvaráról kerékpárral indulva, a főútvonalon áthajtást polgárőr forgalomirányítással biztosítva értek a látogatás helyszínére, ahol az előírásoknak megfelelő formaruhába öltözve – néhányan cuki jegesmedveformát öltöttek -, az előírt higiéniai beléptetési rendszeren áthaladva jutottak a “célterületre”. A két csoportra osztott közösséget szakavatott munkatársak ismertették meg a gyártás, csomagolás, raktározás folyamatával. A látogatás végén ügyvezető igazgató úr is “felvételt nyert”, még nem a közösségbe, hanem csak közös fotóra, melyen már a cég egyik ajándékát, az “egyen baseball sapkát” viselték a fiatalok.

Az ifjú polgárőrök – akik maradtak a közösség tagjai is – és felnőtt társaika gyárlátogatást megelőző és követő napokon,a korábbi évekhez hasonlóan, szolgálatot láttak el amindenszentek- halottak napjához kapcsolódó temetőlátogatás és a temető környéke rendjének biztosítása érdekében. A fiatalok nemcsak a közösség rendezvényein érzik jól magukat, hanem ilyenkor is helytállnak, csakúgy, mint az október 23-i ünnepségen, amikor is a közösség kiválasztott tagjai polgárőr kíséretével helyezhették el a megemlékezés koszorúját.

Mindezek előtt jól is érezhették magukat, örülhettek egymásnak a fiatalok. Valakik kiötöl-, vagy tökölték, megrendezték a „Tök Jó Nap”-ot, meghívták az Ifjú Gönyűiek tök jó Közösségét, akik 3 csapatot is kiállítva végig “küzdötték” a tökös kiállást igénylő feladatokat. Minden csapatunk nyertesként, tortával, üdítőkkel hagyta el a küzdőteret. A torták egy része megmaradt, hogy ne vesszen kárba, az időjárás miatt elmaradt erdei túra helyett, a faluházban tartott vasárnapi játék matinén került “feldolgozásra”. Ahogy a képek is tanúsítják, ismét jól érezték együtt magukat a közösség tagjai. Köszönjük a tökkedvelő lányoknak, asszonyoknak, hogy jó hangulatú TÖKéletes délutánt szerveztek. Legyen belőle hagyomány, ha szükség lesz ránk nem töketlenkedünk, segítünk. Ezen a rendezvényen Molnár Cintia, korábban az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagja – most már polgárőr társunk – fazekas korongozással, munkái bemutatásával állt a nagyérdemű, tök ügyes kezű rendezvénylátogatók szolgálatára.

Az év hátralévő részében sem fogjuk alább adni, a koordinátorok már „szerelik, töltik az élményzuhanyt”, a fiatalok pedig várják „fürdést”.

Horváth Attila sajtófelelős