Majális napi lövészet

Az időjárás miatti többszöri halasztás következtében május 1-én tartottuk meg a bográcsozással, szabadtéri “testedzéssel” kiegészített lövészetet az Ifjú Gönyűiek Közössége tagjai számára.

A program létrejöttét a Gönyűi Lövészklub Közhasznú Sportegyesület tagjai tették lehetővé, akik a lőteret, a fegyvereket, a lőszert, a “kiképzést” biztosították. A helyszínt kerékpárral közelítették mega fiatalok.

A hosszan elnyúló, messziről sárgálló sort rendőr társaink (két KMB-s “kolléga”) és a polgárőrök gépkocsival biztosították. Ennek és a fegyelmezett magatartásnak köszönhetően balesetmentes volt az oda-vissza út. A helyszínen az eligazítás után fekvő testhelyzetű fegyverropogtatásra került sor, zömében sikeres eredménnyel.

A lövészet után megkezdődtek a szabadtéri labdajátékok, majd kellemesen elfáradva a jelenlévők megették a közben bográcsban megfőzött paprikás krumplit. Annak érdekében, hogy a zsír ne rakódjon le, ebéd után újra labdázás, majd kötélhúzás következett, mely nagy “harc” közben főleg a gyengébb nem sikerével zárult.

A sikeres összejövetelen felbuzdulva jövőre – a szülőkkel, polgárőrökkel kiegészülve és a lövészklub segítségére számítva – egy nagyobb, polgárőr majálist szervezünk. (Horváth Attila sajtófelelős)