Lovas rendőrök és polgárőrök mérték össze tudásukat

A Készenléti Rendőrség 2017. június 24-én négy ország részvételével rendezte meg Mezőhegyesen a már hagyománnyá vált nemzetközi rendőr lovasversenyt.

A hivatalos megnyitót követően az indulók délelőtt a szimultán, míg délután az akadályversenyen mérhették össze saját és lovaik ügyességét.

A szimultán akadálypályán (két szimmetrikusan felépített, hat-hat akadályból álló versenypályán) egyszerre két versenyző mérte össze tudását. A második versenyszám során pedig a rendőri akadályversenyt (közel húsz erőkifejtésből álló versenypályát) teljesítették a versenyzők. A pálya feladatai között találhattunk díjugrató, military és rendőrszakmai feladatokat is.

A megmérettetésen a szomszédos országok,  Szerbia, Szlovákia, Szlovénia képviselői mellett a lovas szolgálattal rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának egy-egy csapata is részt vett.

Az egész napos verseny mellett a kilátogatók megtekinthették a mezőhegyesi ötösfogat bemutatóját, meghallgathatták a Készenléti Rendőrség Zenekarának koncertjét, valamint kerékpárral teljesíthették a helyszínen kiépített ügyességi pályát.

A versenyen két kategóriában díjazták a lovasok tudását.

A szimultán verseny kategóriában első helyezett lett Rónaszéki Márk r. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség, második helyen Gáspár György c. r. törzszászlós, a Készenléti Rendőrség, a harmadik helyen pedig Matus Stefko, a Szlovák Rendőrség lovasa végzett.

Az összetett akadályverseny kategóriában első helyezett Milan Milosevis, a szerb rendőrség tagja, második helyezett Gáspár György c. r. törzszászlós, a Készenléti Rendőrség, harmadik helyezett Slavomir Kvapil a szlovák rendőrség munkatársa lett.

A legeredményesebb külföldi versenyzőnek járó díjat a szerb Milan Milosevis, míg a legeredményesebb hazai férfi versenyzőnek járó különdíjat  Gáspár György c. r. törzszászlós kapta.

A legeredményesebb magyar női versenyző Karácson Mária c. r. főtörzsőrmester a Készenléti Rendőrség, a legeredményesebb polgárőr versenyző pedig az Országos Polgárőr Egyesületet képviselő Drahos József lett.

A díjakat Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Farkas Krisztián r. százados a Magyar Lovasszövetség versenybírója adta át.

ORFK Kommunikációs Szolgálat