Leányvásár biztosítása Pécsváradon

2018 október 19, 20, 21 -én került megrendezésre a régió legnagyszabásúbb hagyományőrző rendezvénye Pécsváradon a Pécsváradi Leányvásár melyen a 3 napos rendezvényen több mint 30.000 ember látogatott el.

A rendezvény biztosításában a Baranya Megyei polgárőrök is kivették a részüket. Keppert Gergő a Pécsváradi Polgárőr Egyesület  elnöke irányítása alatt a három nap alatt összesen 68 fő polgárőr 47 óra szolgálatot teljesítetek.

A biztosításban a Pécsváradi Polgárőr Egyesület, a Bólyi Polgárőr Egyesület, a Pécs-Hirdi Polgárőr Egyesület, a Kiskassai Polgárőr Egyesület, a Fazekasbodai Polgárőr Egyesület, a Szászvári Polgárőr Egyesület, a Drávacsehi Polgárőr Egyesület, a Szentlőrinci Polgárőr Egyesület, a Mecsek Polgárőr Egyesület  vettek részt.

A polgárőrség fő szerepe az autók parkoltatása volt és a rendezvény zavartalan lefolyásának biztosítása volt, de más hirtelen felmerülő problémákat, feladatokat is elláttak a polgárőrök a három nap alatt. Leányvásár ismét nagy népszerűségnek örvendett.  A napközbeni programokon mintegy ezer fellépő lépett fel a színpadon. Pécsvárad Város Polgármestere Zádori János és a rendezvényszervező Béni Gábor nevében is köszönetét fejezi ki Keppert Gergő Pécsváradi Polgárőr Egyesület elnöke és köszöni minden polgárőr segítségét és helytállását.

Forrás, fotó: Zóka Benjámin