Látni és látszani Szolnokon

Díjmentes vizsgáltathatták át autóik világítóberendezéseit a tulajdonosok Szolnokon.

Az országos „Látni és látszani” elnevezésű kampány részeként a Szolnoki Város Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai 2017. november 27-én délután a Magyar Autóklub szolnoki telephelyén várták a gépjárművek tulajdonosait.  Itt a gépkocsivezetők térítésmentesen vizsgáltathatták át járművük világítóberendezéseit, sőt a megelőzési előadóktól és a polgárőröktől az őszi, téli közlekedéshez ajánlatos eszközöket, a láthatóságot segítő, hasznos ajándékokat is átvehettek.

A 2017. december 8-ig tartó kampányban arra buzdítják a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világítóberendezéseit és ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. A kampányba szakszervizeket és optikusokat vontak be a szervezők. A szolnoki és a megyei résztvevők körét itt megtalálja.

A vizsgálatokon megjelent gépjárművezető részére a szervizek külön a kampányra készített tanúsítványt adnak át, amely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

A kampány másik eleme a gépjárművezetők látásellenőrzése. Ennek keretében a kezdeményezéshez kapcsolódó optikus szakember megállapítja, hogy szüksége van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megmondja a javasolt dioptria mértékét és tanácsot ad a megfelelő szemüveg elkészítésével kapcsolatban is.

A balesetek megelőzése mindannyiunk érdeke! Ne feledjék a “látni és látszani elv” életmentő szerepét!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság