Krumpligulyást főztek a rászorulóknak a Sárospataki polgárőrök

A 2016-os advent alkalmával főzött legutóbb a lakosság számára a Sárospataki Polgárőr Egyesület, míg február 11-én délben a városban élő rászorulókat várták egy tál meleg ételre a piacon.

Pártolóink adományaiból és a polgárőr tagok felajánlásaiból készítettünk egy teljes üsttel krumpligulyást, amelyhez 10 kilogramm krumplit és 12 kilogramm húst használtunk fel – mondta Klima János. A polgárőr parancsnok közölte, 100-120 fő részére tudtak így meleg ételt biztosítani.

A 2004-ben megalakult Sárospataki Polgárőr Egyesület létjogosultságát eleinte többen is megkérdőjelezték. Mára mindenki számára egyértelművé vált, hogy hasznos tagjai lettek a városnak – mondta Aros János. A város polgármestere, aki egyben az egyesület elnöke is azt mondta, leggyakrabban a rendezvények biztosítása során vagy forgalomirányítás esetén lehet találkozni a polgárőrökkel, de ők azok, akik egész évben – mindenféle térítés nélkül – a családjuktól elvett időben járőröznek is a városban.

A tél során is több alkalommal segítettek a lakosoknak, volt például ahova fát vittek a rendőrökkel közösen vagy éppen a szabad fogas akció idején meleg ruházatot vittek a külterületen élőknek. A mai főzés is azt mutatja, hogy a civil szervezet tagjai egyre inkább kiveszik a részüket a karitatív tevékenységekből.

Aros János hozzátette, mint polgármester örömtelinek tartja, hogy a városban több szervezet is önállóan tesz azért, hogy a rászorulóknak támogatást tudjanak biztosítani. A vadászok, a református egyház tagjai és a polgárőrök is tiszta szívből, tudásuk legjavát felhasználva, önzetlenül könnyítették meg a rászorulók életét.

Forrás: sarospatak.hu