KRESZ-Feszt Zalában

A rendőrség tanévkezdéshez kapcsolódó záróeseményén közlekedési szabályokkal ismerkedhettek az iskolások, óvodások, valamint a program iránt érdeklődők Zalaegerszegen.

„Az iskola rendőre” program keretében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Zalaegerszeg Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2017. szeptember 21-én ötödik alkalommal szervezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű programot, amely a TISPOL EDWARD Naphoz való csatlakozást, a program céljaival való azonosulást hirdeti. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A program szélesebb körű népszerűsítése érdekében az esemény lebonyolításában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületek Szövetsége is közreműködött.

Hat óvoda és három általános iskola diákjai ismerkedhettek meg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés szabályaival. Rendőrök kíséretében körbejárták óvodáik, iskoláik környékét. Együtt mérték fel a balesetveszélyes helyeket, melyekkel kapcsolatban hasznos tanácsokat kaptak az egyenruhásoktól.

A tanévkezdéshez kapcsolódó kampány záróeseményén a zalai rendőrök változatos programokkal várták a kisiskolásokat és az óvodásokat a zalaegerszegi Kis utcában, ahol ünnepélyes fogadalomtételt követően – mely szerint a részvevők megfogadták, hogy saját maguk és mások érdekében biztonságosan fognak közlekedni – bűn- és baleset-megelőzési játékokat játszottak.

A programhoz csatlakozott a zalaegerszegi Albatrosz Tánc-Sport Egyesület is, akik színes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

A nap végére a diákok különböző ajándékokkal, élményekkel gazdagon térhettek vissza az óvodába, iskolába.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság