Közösen a rendért

Nemcsak a polgárőrök, hanem a különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselői is rendszeresen látnak el közös szolgálatot a rendőrökkel.

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek együttműködésével szervezett ellenőrzésre 2017. szeptember 27-én délelőtt került sor Balatonkenese és Balatonakarattya területén. A rendőrök és polgárőrök mellett aktív résztvevők voltak a közterület-felügyelők, a halőrök és a vadászok is. Az ellenőrzés a két település bel- és külterületén túl a Balaton-partra is kiterjedt. Célja az orvvadászok, orvhalászok, illegális szemétlerakók és fatolvajok kiszűrése volt.

Az akció eredményeképpen több figyelmeztetés mellett egy szabálysértési feljelentésre is sor került illegális szemétlerakás miatt.

A közös ellenőrzésekre a hatékonyság növelésének jegyében kerül sor. Az összeadódó, más-más szakterületről érkező tudás és tapasztalat, a technikai eszközök „közös” használata az erdők, fás, bokros területek, vízpartok hatékonyabb ellenőrzését, megfigyelését teszik lehetővé szakszerű és jogszerű intézkedések kíséretében.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság