Közös szolgálaton a járás polgárőrei

Az elmúlt évek hagyományát folytatva, újabb közös szolgálaton vettek részt a Kazincbarcikai járás polgárőr egyesületei, annak érdekében, hogy a járásban növeljék a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

A tavalyi évben összesen 24 alkalommal volt a Kazincbarcikai és Putnoki járás területén a rendőrséggel közösen, bűn-és balesetmegelőzési akció. 589 polgárőr vett részt egész évben, amely szolgálatonként átlagban 25 fő polgárőrt jelentett, akik összesítve 3.040 órát teljesítettek. A polgárőrök azért fogtak össze, hogy ne csak települési szinten segítség a bűnmegelőzést, hanem járási szinten is. Így az egyesületek a saját községükön, városukon kívül az „Együtt, egymásért” elv alapján egy plusz célt teljesítenek.

A Polgárőrség-Rendőrség-Önkormányzat hármas tengelye is egyre erősebb, mint megtudtuk a járásban működő polgárőr egyesületek közel 90%-ban a polgármester is polgárőr, s gyakran vesznek részt a bűnmegelőzési akcióban. A szolgálat egy teljes évben elosztva, a területileg illetékes Rendőrőrssel, illetve Rendőrkapitánysággal közösen történik.

A január 20.-ára szervezett közös szolgálaton tíz polgárőr egyesület jelent meg (Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berente Polgárőr Egyesület, Izsófalva Polgárőr Egyesület, Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület, Múcsony Polgárőr Egyesület, Sajókaza Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Felsőnyárád Polgárőr Egyesület, Jákfalva Polgárőr Egyesület, Sajóivánka Polgárőr Egyesület), összesen 30 fő polgárőrrel.

A szolgálat ellátása során a bel-és külterületek ellenőrzése volt az elsődleges szempont. Falopás, közúti baleset is történt, amellyel kapcsolatban a polgárőrök megtették a bejelentést. A külterületeken lévő pincék és nyaralók, a belterületen elhelyezkedő garázssorok ellenőrzése során nem tapasztaltak különös esetet.

A közös szolgálat februárban Sajókaza, Vadna, Szuhakálló és Múcsony területén lesz megtartva.

A képek a tegnapi és az elmúlt évben lévő szolgálatokon készültek.