Közös szolgálat Bátonyterenyén és környékén

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőrei segítették a helyi rendőrök munkáját.

A bátonyterenyei rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival és a helyi polgárőrség tagjaival láttak el közös szolgálatot 2019. január 17-én 8 órától 16 óráig a városban és a rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó erdőn, mezőn, tóparton.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság tárgyalótermében, a reggeli eligazításon Antal László rendőr százados, megbízott rendészeti osztályvezető és Szalai Gergely rendőr százados megbízott körzeti megbízotti alosztályvezető üdvözölte a meghívott rendőröket és helyi kollégákat, polgárőröket. Az osztályvezető ismertette a közös szolgálatellátás céljait, így a rendőrkapitányság illetékességi területén, ezen belül az erdőterületeken elkövetett jogsértések visszaszorítását, a vasúti- és közúti közlekedési szabálysértések megelőzését, felderítését.

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőreivel a bátonyterenyei rendőrök egy időben egyszerre több helyszínen is jelen lehettek. A lovas járőrök az erdészetek képviselőivel egyeztetve járták be a bátonyterenyei erdőket a falopások és egyéb jogsértő magatartás megelőzése érdekében.

A közös akció során a figyelmeztetés lehetőségével éltek a kisebb súlyú szabálysértések elkövetőivel szemben a rendőrök.

A szolgálat ellátás során Csík Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető a szolgálatot ellátó állományt az ellenőrzések helyszínein felkereste. A kapitányságvezető az értékelés során elmondta, hogy a lakosság, az önkormányzat, a helyi kollégák pozitív visszajelzése alapján a kapitányság illetékességi területén a jövőben is számítani kell hasonló jellegű rendőri összefogáson alapuló közterületi jelenlétre.

 Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

További híreink a Rövid hírek rovatban: