Közös ellenőrzés

Közös járőrszolgálatot szerveztek a pilisvörösvári és a pomázi rendőrök, valamint a mezőőrök, erdészek és polgárőrök.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrs és a Szentendrei Rendőrkapitányság Pomázi Rendőrős munkatársai a falopások megelőzése és megakadályozása, az elkövetők elfogása érdekében 2018. december 18-án bűnmegelőzési célú ellenőrzést hajtottak végre Pilisvörösvár, Csobánka,Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisborosjenő és Pomáz települések külterületén. Az akcióban a Pilisi Parkerdő Zrt. Erdőrendészeti Szolgálat tagjai, valamint mezőőrök és polgárőrök is részt vettek.

A közös akció elsődleges célja az volt, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket.

Az akció során több fakitermelés helyszínén jártak, és a területen közlekedő járműveket is ellenőrizték, amelynek során jogsértőcselekményt nem tapasztaltak.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak. Gyanús személyek megjelenése esetén,vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

 Pest Megyei Rendőr-főkapitányság