Közlekedésrendészeti ellenőrzés Nyírbátor környékén

Két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltséggel és a polgárőrséggel közösen hajtott végre demonstratív ellenőrzést a Nyírbátorba vezető főbb közlekedési útvonalakon 2018. szeptember 16-án.

Az ellenőrzés elsődleges célja a közúti balesetek számának csökkentése, az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése, valamint az illegális migráció megelőzése, felderítése volt. A rendőrök összesen 651 járművezetőt ellenőriztek, akik közül ketten bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően egyikükkel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg a másik járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kilenc esetben kellett intézkedniük a rendőröknek, kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt pedig kettő alkalommal.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság