Közgyűlést tartott a  Cigánd Városi Polgárőr Egyesület 

Fotó: Kovács Gábor

Közgyűlést tartott a  Cigánd Városi Polgárőr Egyesület tagjainak 2018. január 18-án az iskola étkezdéjében. Az eseményen, az egyesületi tagokon és az elnökség tagjain kívül a településőrök is részt vettek.

A megjelenteket Oláh Krisztián polgármester üdvözölte. Megköszönte, értékelte az egyesület előző éves munkáját. Elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja az önkéntes munkának a jelenlétét a településen, de szeretné, ha az önkéntességbe minél több ember kapcsolódna be.

Antal Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség járási koordinátora, szintén elismerően beszélt a  város  polgárőreinek munkájáról és reményét fejezte ki a további sikeres folytatást illetően.

Az ülésnek több napirendi pontja volt, melyek közül a legfontosabb egy szomorú esemény miatt volt kitűzve.

Varga Lászlónak, az egyesület elnökének váratlan halálával megüresedett a pozíció. A tagok egyhangúlag Németh István alelnököt választották meg új elnöknek. A gazdasági feladatokat Nagy Gergely, a titkársági ügyeket Szabó Gábor látja el a továbbiakban.

Fotó: Kovács Gábor

A közgyűlésen megemlékeztek azokról a tagokról is, akik Varga László mellett a közelmúltban hunytak el és munkájukkal segítették az egyesületet.

Név szerint: id. Oláh János (Marijani), Oláh Zoltán (Csoki) és Gál Bertalan (Karácsony).

Emléküknek egyperces néma főhajtással adóztak a megjelentek.

Németh István újonnan megválasztott elnök elmondta, folytatja elődje megkezdett munkáját és bízik a további sikeres együttműködésben a hivatásos szervekkel, valamint a  város önkormányzatával és a település lakosságával. Kiemelte az önkéntesség fontosságát és bízik benne, hogy egyre több ember kapcsolódik be a  város biztonságának fenntartásába.

Fotó: Kovács Gábor

Forrás: Cigánd Város Hivatalos Oldala