Koordinátori Szakmai Nap

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. október 19-én tartotta „Az iskola rendőre” program éves koordinátori értekezletét, amelynek fő célja a koordinátorok munkájának segítése.

Az értekezlet rendhagyó módon kezdődött, dr. Fekete Csaba c. r. dandártábornok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte a berendelt állományt, hangsúlyozta a program nyújtotta előnyök kihasználását, a felnövekvő generáció részére történő prevenció közvetítésének fontosságát.

A megnyitót követően dr. Fekete Csaba c. r. dandártábornok és dr. Túrós András az Országos Polgárőrszövetség elnöke képviseletében Pausz Ferenc az Országos Polgárőrszövetség közlekedési tagozatának alelnöke Adamecz Heléna r. őrnagyot – a Nagykátai Rendőrkapitányság munkatársát – „Az iskola rendőre” programban huzamosabb időn keresztül végzett, kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette.

Az előadásokat Berzai Zsolt c. r. alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály kiemelt főreferense kezdte, értékelte az országos és a megyei programokat és kiemelte a tanévkezdési kampány során megvalósított „Biztonság hete” elnevezésű tematikus hét eredményeit. Berta Tamás a Közlekedés Tudományi Intézet Központ vezetője számos vizsgálati eredménnyel támasztotta alá az általános iskolás korosztály biztonságos közlekedésre nevelésének szükségességét. Hangsúlyozta a társszervezetek együttműködésének fontosságát, a közös munka eredményességét. Pausz Ferenc beszámolt a Polgárőrség 2017. évben indított kezdeményezéséről, speciális felkészítés során előadókat képeznek, akik a későbbiekben az iskolákban előadásokat tartanak a biztonságos közlekedésről. Propagálta az együttműködés szerepét és felajánlotta a szövetség támogatását az iskolarendőr koordinátorok részére.

Lovászi Anett a Pest Megyei Vöröskereszt koordinátora bemutatta a szervezet tevékenységét és közös megvalósításokra hívta fel „Prevenció Akció Pirosban és Kékben” című eladásával a megjelentek figyelmét. A program komplexitására figyelemmel Takács Anna r. százados bűnmegelőzési nézőpontból közelítette meg az iskolarendőrök feladatait. Tar Tímea Tünde pedagógus a sajátos nevelési igényű gyermekekkel, való kommunikációval kapcsolatos előadásából hasznos és alkalmazandó elemeket ismerhettek meg a koordinátorok.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság