Konzultációs fórumot tartottak Monoron

A Monori Rendőr-kapitányságon 2017. augusztus 25-én konzultációs fórum került megrendezésére, melyre a térségben működő polgárőr egyesületek kaptak meghívást.

A megbeszélésen Zahorecz Sándor r. alezredes, a Monori Rendőrkapitányság vezetője értékelte az elmúlt időszak eredményeit.  A közös szolgálat tapasztalatait, illetve a hátralévő időszakban felmerülő feladatok közös megoldására és együttműködésre kérte a polgárőr szervezetek vezetőit.

Valamennyi polgárőr egyesület a jövőben is erejükhöz és lehetőségeikhez képest jelentős óraszámban és létszámmal kívánják a rendőri egységek munkáját segíteni, továbbá beszámoltak a közösen végzett feladatok végrehajtásáról.

Hanek Gábor, a vecsési polgárőrség elnöke tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a Vecsés-Üllő-Ecser-Gyömrő településeken működő polgárőr szövetségek munkájának összehangolására került sor, mely eredményeként az egyes településeket érintő rendezvények biztosításait, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó feladatokat közösen hajtják végre.

Az összehangolt munka eredményes végzése érdekében új típusú-internet alapú-rádiók is beszerzésre kerültek.

A térség biztonságának további erősítése kiemelt célkitűzése mind a Monori Rendőr-kapitányságnak, mind a polgárőrségnek és ennek érdekében a továbbiakban is szoros együttműködés fogja jellemezni a polgárőrség és a rendőrség tevékenységét.