Komárom-Esztergom Megye Polgárőre 2018

Megyei közösségeink, az itt élő személyek érték teremtőmunkáját díjazták és átadták a megyei közgyűlés kitüntető címeit, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat a Szent Adalbert Központban megtartott megyei napon.

A díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdaságiérdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos településképviselői, polgármestere is.

Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, Szent István példáját megemlítve értékelte a határ menti városban tevékenykedők és a közösségi élet fontosságát. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy elismerje, megismertesse azoknak a környezetünkben élő embereknek a tevékenységét, akik odaadó, becsületes munkájukkal gyarapítják közösségeinket, értékesek és értéket teremtenek.

Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a települések népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, mekkora igény van hagyományaink továbbvitelére, sőt olyan magyar jövendő építésére, amelyben a világ kihívásaihoz való alkalmazkodás harmóniában van a múlt értékeinek megőrzésével.

Köszöntőt mondott Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki szerint a mindennapok hősei köztünk élnek, ők adják szűkebb hazánk legfontosabb alapját.  Bencsik János országgyűlési képviselő is alátámasztotta az előtte szólok gondolatait és így fogalmazott: tisztelgünk mindazon emberi munka előtt, melyet a megyében élők kétkezi munkájukkal teremtenek meg a környezetükben élők számára. Büszkék vagyunk valamennyi díjazottra, mindazokra, akik értékeset teremtenek.

Az ünnepség zárásaként Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében arra mutatott rá: fontosnak tartjuk, hogy ráirányítsuk a figyelmet azokra az embertársainkra, akik kimagasló teljesítményükkel, sikereikkel, méltó emberi tulajdonságaikkal vonzó példaként szolgálnak a közösségeinknek, megyénknek. Valamennyi díjazott aktív jelenlétével a települések és szűk hazánk életében fontos szerepet játszik, ezért fontos, hogy ilyen események alkalmával elismerjük munkájukat.

A gála ünnepi műsorában átadták a megyei közgyűlés által alapított díjakat. Az idén összesen 15 fő vehetett át elismerést, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak:

A program zárásaként felléptek az esztergomi Malom Művészeti Műhely növendékei is.

• Komárom-Esztergom Megye Polgárőre 2018: Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

• Komárom-Esztergom Megye Rendőre 2018: Málnás Zsolt rendőr alezredes és Dr. Forrai Zsolt ezredes.

• Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre 2018: Petrov Mónika pénzügyőr főtörzsőrmester.

• Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója 2018: Pénzes Krisztina, állomásvezető mentőtiszt.

• Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója 2018: Nyitrai Sándor, Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság korábbi parancsnoka.

• Komárom-Esztergom Megye Sportjáért 2018: OMS Tata Vívó SE női párbajtőr csapat.

• Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért: Balogh Zsolt sportoló, az első magyar válogatott látássérült sí versenyző.

• Vályi István Díj: Pintér Péter pedagógus, a Tatabányai Füzes Utcai Általános Iskola igazgatója.

• Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj: Dr. Bánky Balázs, a Szent Borbála Kórház osztályvezető főorvosa, Petrikné Molnár Erika, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat pályázati és fejlesztési tanácsadó munkatársa és Geracsek Alfréd Károlyné, a kecskédi óvoda korábbi vezetője.

• Komárom-Esztergom Megyéért Díj: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Dr. Horváth István, Maráz Zsuzsanna, ultrafutó.

Gratulálunk valamennyi díjazottnak, hogy kiemelkedő szakmai munkájukkal maradandó értéket teremtenek szűkebb hazánkban.

(Kormánymegbízotti Kabinet)