Két “állati jó” program Budapesten

A Borbiczki család – az örökmozgó Erzsi (fiataloknak néni) és Ferenc fia, a színész – jóvoltából Budapestre látogatott a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közössége.

Korábban, a példakép sorozatunkban ellátogatott a közösség összejövetelére Borbiczki Ferenc, a Vígszínház tagja, akit annyira megragadott a kezdeményezés, hogy meghívta a fiatalokat a Dzsungel könyve előadás megtekintésére, Budapestre. Megbecsülését még azzal is megtoldotta, hogy az utazás költségeit is ők fizették.

A szép számú fiatal és kísérőik először a Campona bevásárló központban található Tropicarium állatait, főként vízi élőlényeit tekintették meg. Ezt követően, a színházba indulásig eltébláboltak az üzletek, éttermek között, majd végre, várakozással telve elindultak a Pesti Színházba.

A Dsungel könyve – mely talán ma is többek kedvenc olvasmánya – musicalként is “hozta” az élményt, a mondanivalót és nagy sikert aratott fiataljaink körében. Az már bónusz volt számunkra, hogy Akela, a farkasfalka főfarkasa (Borbiczki Ferenc), immár lesminkelve kijött közénk egy röpke beszélgetésre, sőt a buszig kísért bennünket, ahol ő köszönte meg, hogy ellátogattunk a színházba.

Mindez hatalmas elismerés a Közösség számára. Bízunk benne hogy fiataljaink felnőve, lehetőség esetén hasonló módon támogatják a – reményeim szerint akkor még mindig működő – Közösséget.

(Horváth Attila az egyesület sajtófelelőse)