Karácsony előtti közös ellenőrzés az erdőkben

Fokozott ellenőrzést tartott a Bakony Erdő Zrt. Monostorapáti Erdészetének területein a Tapolcai Rendőrkapitányság, a társhatóságok és az erdészetek munkatársainak bevonásával.

A 2016. december 6-án 15 és 19 óra között  megrendezett nagyszabású akció célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése volt. Emellett kiemelt figyelmet fordítottak az orvvadászat megakadályozására, valamint az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrésére.

A fokozott ellenőrzéseket a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai az erdészetek és a helyi polgárőrség tagjainak bevonásával hajtotta végre a Hegyesd, Sáska, Zalahaláp, Nyirád, Taliándörögd, Kapolcs, Monostorapáti, Vigántpetend, Szőc, Monoszló és Balatonhenye települések erdeiben. A rendőrök közel tíz tűzifát szállító jármű vezetőjével szemben is intézkedtek, hiányosságot egy esetben sem tártak fel.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság