Kapcsolatépítés a röszkei polgárőrökkel

A MATASZ Csongrád Megyei vezetése a Röszkei Polgárőr Egyesület közgyűlésén meghívásra megjelent azzal a céllal, hogy kapcsolatot építsen az egyesülettel.

A meghívásnak eleget tettek, hogy bemutatkozzon a MATASZ vezetősége. Az eseményen részt vett Dr. Palotai Jenő ny. ezredes a MATASZ Tiszteletbeli elnöke, Fróman Gábor ny. mk. őrnagy a MATASZ elnöke és Frau Iréne Friedrich Röszkei klub elnök.

Dr. Palotai Jenő elmondta, hogy egy nagyon eredményes évet záró közgyűlés volt, a legmelegebb elismeréssel szóltak a megyei polgárőr vezetők, a határőrség és a rendőrség képviselői Röszke polgárőreinek munkájáról. Tájékoztatták partnereiket, hogy az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer szervezése is beindult, a közeli jövőben fel fogják őket keresni és a részletes feladatokat fel fogják vázolni és egy intenzív toborzó tevékenységet fognak Röszkén is végrehajtani. Nagyon leegyszerűsítve azt szeretnék elérni a honvédelmi minisztérium oldalán, melyet a polgárőrség kiemelkedő eredményességgel teljesít a belügyminisztérium oldalán.

A térségben szolgálatot teljesített és teljesítő katonákról nagyon jó vélemény alakult ki, ezt megtartva és tovább erősítve, együttműködve a MH kijelölt szerveivel, fel fogják keresni a település vezetőit és megtárgyalják a konkrét tennivalókat. „A polgárőrség megbízható jó partner, ezért egymása munkájának segítése, támogatása, a jó együttműködés a legalapvetőbb cél. A polgárőr barátainknak további munkájukhoz sok sikert kívánunk” – mondta az ezredes.

Fotó és forrás Magyari Béla