Jövőre, veletek, ugyanitt – Hídfutást biztosítottak az Esztergomi polgárőrök

2017. szeptember 23-án elérkeztünk – hihetetlen, de már – a 17. Hídfutáshoz, amit a 2001-ben, az újjáépítést követően történt átadásra emlékezve rendez meg azóta is minden évben az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület és az Esztergomi Futóművek ASE.

A reggeli gyülekező felhők, és a délelőtti szitáló eső sem riasztotta el a sok száz résztvevőt. A rajt időpontjára még ez a szemerkélő eső is elállt, és ki-kibukkant a nap. Jöttek kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek is.

A szokásos időpontban, 13 órakor Romanek Etelka polgármester asszony indította a versenyt. A startpisztoly eldördülése után indultak a futók a mondhatni, most már hagyományos helyszínről, a Bazilikától.

A Múzeum Cukrászdáig a lejtőn most is a polgárőrség felvezető autója haladt elöl az esetleges balesetek elkerülése miatt. Innen már mindenki a saját sebességével futhatott tovább. Az útvonal mentén sokan buzdították a résztvevőket, de tömeg és taps várta a befutókat a párkányi Vadas fürdőben is.

A mezőnyben idén is a lányok-hölgyek voltak kicsivel többen (1200-an), míg a fiúk-férfiak 1174-en tették meg a Bazilika és a párkányi Vadas közötti 3.7 km-es távolságot.

Megismételve tavalyi győzelmét az abszolút első helyezett Beták Bence lett, ideje 21 másodperccel „gyengébb” a tavalyinál, most 11 perc 25 másodperc alatt teljesítette a távot. Az első hölgy pedig Sebők Klaudia lett 12 perc 45 másodperces idővel.

Eredmények:

Férfiak:

  1. Beták Bence,
  2. Deák Zsombor,
  3. Lőrincz Gergely.

Hölgyek:

  1. Sebők Klaudia,
  2. Szatmári Adrienn,
  3. Pónya Sára

Az idei évtől kezdődően egy különleges díj átadására is sor kerül. A Kiss Ferenc emlékkupát most és a jövőbeni Hídfutásokon az a versenyző kapja, aki elsőként éri el a hídon a magyar-szlovák határt jelző vonalat. Ez a kupa most először Beták Bencéhez került. A díjat az egykori kiváló esztergomi sprinter (országos csúcstartó, olimpiai elődöntős) Kiss Ferenc edzője, Maróti József adta át.

Köszönjük a futóknak a részvételt, a szurkolóknak a buzdítást, a támogatóknak az ajándékokat és az együttműködést.

Jövőre, veletek, ugyanitt –  2018. szeptember 29.

Szép hétvégét és sok-sok futó km-t kívánok:

Szeri /Szerencsés Tamás/