Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Várpalotán

A várpalotai polgármesteri hivatal tanácsterme adott otthont a rendezvénynek.

A Várpalotai Rendőrkapitányság kezdeményezésére Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak 2018. október 17-én 11 órai kezdettel. A megbeszélésre meghívást kaptak a járás polgármesterei, a polgárőrség és a program keretében működő munkacsoportok vezetői, továbbá a társszervek képviselői, valamint az oktatási intézmények fenntartói.

Az eseményen először a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai adtak tájékoztatást a megyében élők szubjektív biztonságérzetének jellemzőiről, majd beszéltek a főként az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények fajtáiról és azok megelőzési lehetőségeiről. A fórum ifjúságvédelmi és idősügyi munkacsoportjának vezetői beszámoltak a 2018-as év ezidáig eltelt időszakában végzett munkájukról és ajánlásokat fogalmaztak meg a jövőre nézve. A tanácskozáson dr. Csányi Zoltán rendőr ezredes, a Várpalotai Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a résztvevőket a rendőrkapitányság illetékességi területének bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről.

A fórum zárásaként dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pozitívan értékelte a szervezetek közötti együttműködést, beszélt a rendőrség megyei célkitűzéseiről, valamint válaszolt a meghívottak által feltett kérdésekre és javaslatokra.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság