Internet veszélyei, drog káros hatásai, ifjúság szerepe a polgárőrségben – OPIT második nap

Az OPIT második napján megkezdődtek a délelőtti foglalkozások. Három előadáson vettek részt a táborozók. Elsőként a reggeli Rei Jitsu edzés és reggeli után az internet veszélyeiről, a drogok káros hatásairól hallgattak meg egy interaktív előadást a fiatalok. Dömötör Roland, bűnmegelőzési főelőadó érkezett hozzájuk a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályáról. A hangulatos előadáson a tábor lakói érdeklődve figyelték, hogy az internetes dolgokban mikre kell nagyon odafigyelni. Többek között az online vásárlásokra, közösségi portálok használatára. Az egy órás előadás után több kérdés is elhangzott, melyekre az előadó szívesen adta a válaszokat.

Az ezt követő előadást Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági, sport és karitatív alelnöke tartotta. Bemutatta az OPSZ szervezetét, működését, valamint az országos szövetség programjairól beszélt. Részletesen mutatta be a szervezet összes kiemelt programját. A fiatalok nagy érdeklődéssel voltak, főként az őket érintő feladatok iránt.

Bán Gábor az OPSZ Ifjúsági tagozatának elnöke ismertette az ifjúság szerepét a polgárőrségben. Elmondta a fiataloknak, hogy milyen feladatokban vehetnek részt a polgárőri törvény szerint. Mik azok a dolgok, melyeket tudniuk kell ezekkel az önkéntes munkákkal kapcsolatban, melyeket végezhetnek. Az OPSZ IT elnöke elmondta, hogy szeretné, hogy ha a fiatalok eljárnának az iskolákba, toboroznák a többieket, az ifjú polgárőrök létszámának növekedése érdekében. Baráti körben beszéljék meg, miért jó ifjú, vagy fiatal polgárőrnek lenni. Fontos dolog, hogy a polgárőrségben a fiatal polgárőrök képzéseken bővíthessék tudásukat, így több ismeretet és tapasztalatot szerezzenek.

A délután folyamán strandolásra, csapatépítésre van lehetősége a fiataloknak, majd háromnegyed 5-től pedig újra edzésre várja őket Mátrahegyi Zsolt.

 

Napközben készült riportokat meg hallgathatják:

Szilágyi Enikő, Debreceni Polgárőr Egyesület a Civis Városért

 

 

Szopkó Dániel, Tiszadobi Polgárőrök Egyesülete

 

Bakos János, Kárpátaljai delegáció vezetője