II. Polgárőr Sport és Barátság Nap

2018. május 19.-én rendezték meg az II. Polgárőr Sport és Barátság napot Törökszentmiklóson.

Több száz résztvevő érkezett a II. Polgárőr Sport és Barátság Nap versenyeire – mondta  Kolozsi József, a Városi Polgárőrség Törökszentmiklós elnöke,- a rendezvény megálmodója, szervezője.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt: Farkas Dorogi Adrienn a JNSZ Megyei Kormányhivatal Törökszentmiklósi járás vezető helyettese,  Markót Imre  Törökszentmiklós város polgármestere,  Dr. Nagy-Bana Zoltán MÜK vezetője, Csóra György OPSZ Általános és Oktatási elnökhelyettese a BAZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Cseh István OPSZ Etikai Bizottság elnöke a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Gyarmati Sándor OPSZ Felügyelő Bizottság elnökhelyettese a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Batiz István OPSZ elnökség tagja a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Szabó Zoltán  OPSZ elnökség tagja a JNSZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Pataky Csaba a Törökszentmiklós Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság elnöke, az OPSZ TTA tagja.

Több versenyszámban mérték össze tudásukat a résztvevők: labdarúgás, darts, asztalitenisz, kötélhúzás, íjászat, főzés… stb. A polgárőr csapatok mellett a stratégiai partnerek is eleget tettek a felkérésnek, így rendőrök, katasztrófavédők, tűzoltók is részt vettek a versenyeken. A főzőversenyen készített finom ételekkel pótolták a versenyek folyamán felhasznált energiát.

A Sport és Barátság Nap zárásaként elmondható, hogy valamennyi résztvevő példát mutatott – Coubertini szellemben – mi szerint nem a győzelem, a részvétel a fontos.

A rendezvény elérte a célját azért is, mert beleillik az OPSZ fiatalítási programjába és valóban jó volt látni a sok fiatalt, akik vállalták a versenyzést és szimpatizálnak a mozgalom céljaival.

A közös mozgás öröme mellett új baráti kapcsolatok születtek és a meglévő kapcsolatok tovább erősödtek.

Köszönet a szervezőknek – a példaértékű szervezésért – e nagyszerű Sport és Barátság Nap-ért.

Találkozunk jövőre is, Mórahalmon.

Virág István