II. Huszka Gergely Rendvédelmi Tábor

A Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület és a Polgárdi Rendőrőrs második alkalommal rendezte meg a Huszka Gergely rendvédelmi tábort, melynek idén Füle település adott otthont, négy napon keresztül.
A tábor lakói ismét a Rendőrőrs működési területén lévő általános iskolák 7., 8. osztályos tanulói közül lettek kiválasztva verseny feladatok végrehajtása során, így 34 gyermek vett részt a táborozáson.
A gyerekeknek idén se volt idejük unatkozni, a szervezők izgalmasnál izgalmasabb programokkal töltötték meg a négy napot.


Az első napon Seg waye és tűzoltó bemutató, elsősegély és újraélesztési gyakorlat a Hungary Ambulance Kft-val -akik a tábor ideje alatt végig biztosították az egészségügyi szolgálatot, tábor  őrség ellátását.
A második napon alaki gyakorlás a délutáni ünnepélyes megnyitóra, mindeközben az “Ég Katonái Hagyomány Őrző Egyesület” előadásait hallgatták meg rajonként a gyerekek. Air soft fegyvereket és felszereléseket mutatott be a “Raptor Kft”. Este megnyitó ünnepséget tartották meg, ahol a meghívott vendégek is részt vettek, többek közt a tábor névadója, Huszka Gergely édesapja is, polgármesterek, valamint további vezetők.
Beszédet mondott: Horváth  Zoltán r.alezredes bűnügyi osztály vezető, kapitányság vezető helyettes, Nyikos László Polgárdi Város Polgármestere, majd Barta Tibor atya megáldotta a tábort és a zászlót is. Az ünnepség után a Premier Band együttes, és tűzijáték zárta a napot.

A harmadik nap egy igazi katonai nap volt. Reggeli ébresztő katonásan, majd Várpalotán harcászat a Tank.hu-nál.  A Bakonyban 10 próbát tartottak, amit a táborosok egytől egyig teljesítettek. Nap végén megnézték a Honvédség harci járműveit.
A negyedik napon a Tűzoltóké, Rendőröké, Polgárőröké volt a főszerep. Tűzoltó gyakorlat, Rendőrségi technikai bemutató, Polgárőr előadás, majd ebéd után eljött a tábor zárása.
Minden támogatónak és a tábor sikeréhez hozzájáruló segítőnek ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásokat, felajánlásokat és a sok önzetlen segítséget.
Találkozunk újra 2018-ban.

Krista István, táborszervező

Video: Polgárdi Tv, Fotó: Kiss Péter