Ifjú Polgárőrök az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyen

A Győr-Moson-Sopron megyei Kóny község polgárőr egyesülete, és az Ifjúsági Bűnmegelőző és Polgárőr szakkör két ígéretes diákját nevezte az Országos Ifjú Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyre.

Ez a szakkör 2017 szeptemberében alakult meg a Kónyi Deák Ferenc Általános Iskolában, és szerencsére az egyik fiatal rendelkezik segéd-motorkerékpár jogosítvánnyal, ami előírása volt a vetélkedőnek, így őt választották a csapat egyik résztvevőjének. A másik versenyző erőssége az egészségügyi és az elméleti ismeretek voltak. A két tanuló mutatkozott a legideálisabbnak a kónyiak, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség képviseletére. Mind a két diáknak ez volt az első ilyen versenye, ezért izgatottan várták a versenyszámokat.

Az első megmérettetés a KRESZ feladatlap volt. Ezt követően a gyakorlati versenyszámnál a jogosítvánnyal rendelkező tanulónak kellett végigmenni egy adott pályán, lehetőség szerint hiba nélkül. A kónyi fiatalember csoportjuk első helyén végzett, hibapont nélkül a leggyorsabb idővel vette az akadályokat. A szimulátor versenyszámmal zártak, ahol mind a két versenyző számot adott ügyességéről, koncentrációs képességéről. Ez bizonyult a legnehezebb feladatnak.

17 csapat vett részt az országos vetélkedőn, ugyan dobogós helyett nem tudtunk szerezni, de a 10 legjobb csapat között végeztek versenyzőink. A élményeken túl rengeteg hasznos tapasztalattal érkeztek haza, és céljuk, hogy a jövőben hasonló versenyeken ismét megmérettessék magukat.
Csányi-Kovács Beatrix
Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség
sajtóreferens