Ifjú Polgárőr Közlekedés Biztonsági Tábor Gyenesdiáson

Az Országos Polgárőr Szövetség kiemelten foglalkozik az ifjú polgárőrökkel, így idén Gyenesdiáson kerül megrendezésre az ifjú Polgárőr Közlekedési Tábor.

Nagyon magas részvétellel, közel hatvan fővel startolt el a tábor elmúlt vasárnap. Az ifjú polgárőrök 14 év és 18 éves kör között vehetnek részt az egész hetes programokkal teli rendezvényen.

A programok összeállításában Horváth Róbert az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági, sport és karitatív alelnöke és az Országos Polgárőr Szövetség Ifjú Polgárőr Tagozatának elnöke Bán Gábor vállalt kiemelkedő szerepet. Mint minden évben idén is ők a táborvezetők, és ahogy az ifjú polgárőrök tudják már, az ő életükben is fontos szempont a sport és az egészséges életmód.

A táborban naponta kétszer másfél órás Rei-Jitsu edzés tartanak. A Rei-Jitsu egy új irányzat mely a XXI. Század  kihívásainak kíván megfelelni. A Rei-  az energia mindent átható teljességét, globális jelenlétét jelenti. A Jitsu – a technika, szakmai tudás, valamint igazság, valóság, fegyelem.

Egy ennyire összetett jelentés egyértelműen a lágy művészet megszokott értelmezésen kívül feltételezi a folyamatos megújulás képességét és az új elvárásoknak való megfelelés képességét is. Alkalmazkodást a jelen korhoz és a gyors reagálást a legújabb ismeretekre, akár harci, akár tudományos legyen az.

Az ifjú polgárőrök már túl vannak egy KRESZ oktatáson, és bővebben megismerkedhettek az ifjú polgárőr feladataival, szerepével, hogy hogyan tud egy ifjú polgárőr az egyesületben tevékenykedni.

A mai napon honvédelmi kiképzésben vesznek részt, ami az elméleti oktatás mellett egy gyakorlati képzéssel zárul. A lőtéren kipróbálhatják az ifjú polgárőrök, hogy mennyire céloznak pontosan egy légpuskával.