Időskori kortársképzés Újpesten

Az Újpesti Lóverseny téri közösségi ház adott otthont annak az időseket segítő kezdeményezésnek, amelyet a IV. kerületi Rendőrkapitányság szervezett.

Mintegy 20 időskorú résztvevő jelentkezett a kerület önkormányzati nyugdíjas klubjaiból illetve a Káposztási Családok Egyesületéből arra a prevenciós napra, melyet a kerületi rendőrkapitányság szervezett 2018. május 16-án. A program során a résztvevők előadást hallhattak az áldozatok jogairól, a polgárőr szervezetek felépítéséről, a SZEM mozgalom működéséről, valamint az időskori információs hálózatról is. A nap második felében megismerkedhettek  – a legkevesebb anyagi ráfordítással beszerezhető – vagyonvédelmi eszközökkel, illetve a fogyasztók jogaival és az árubemutatók veszélyeivel.

A meghívott előadók valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai olyan hasznos tanácsokat adtak a trükkös lopások és az áldozattá válás megelőzéséről, amelyekkel a programon résztvevők a kortársaikat is segíthetik a mindennapi életben.

Budapesti Rendőr-főkapitányság