Idén négyen vehették át a „Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjat

Ezzel a képpel gratuláltak a vízimentők a díjazottaknak a közösségi oldalukon (fotó: facebook.com/vizimentok)

Az üdülőrégió számára különösen fontos a közbiztonság, ezért a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásával minden évben kitüntetik azokat, akik a legtöbbet tették az ügyért.

Idén 20 éves munkájáért kapott emlékplakettet Jamrik Péter közbiztonsági tanácsos, a BFT Közbiztonsági Testületének elnöke.

Elismerésben részesült Horváth Róbert, a Zala megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Nátrán Albin vezető mentőtiszt és Verb István rendőr őrnagy is. A díjakat Bóka István, a BFT elnöke adta át a szervezet decemberi ülését megelőző ünnepségen.

Három díjazott: Verb István rendőr őrnagy, Horváth Róbert polgárőr, és Nátrán Albin vezető mentőtiszt (fotó: hirbalaton.hu)

Horváth Róbert polgárőr

Dr. Túros András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke felterjesztésére és dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ajánlásával a Balaton Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testületének díjbizottsága döntése alapján 2017-ben a „Balaton Régió Közbiztonságáért” díjban részesül Horváth Róbert, a Zala megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Horváth Róbert 1959-ben született Zalaegerszegen. A Nagylengyeli Polgárőr Egyesületnek 1997-ben lett a tagja.  Egy évvel később választották meg a Zala Megyei Polgárőr Szövetség titkárának, majd 2010 februárjától a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Sokrétű ismereteit az OPSZ Ifjúsági, Sport és Karitatív alelnökeként is kamatoztatja. Megyei elnöksége során kiemelt figyelmet fordít a Balaton-parti települések jó közbiztonságának megőrzésére. Kiemelten támogatja a Balaton-parti egyesületek működését, technikai eszközökkel való ellátottságát. Ennek részeként rendszeresen támogatja a Gyenesdiáson megvalósuló „Vendég polgárőr” programot. Ebben a programban 2017-ben 792 polgárőr vett részt, akik 9504 közterületi szolgálati órát teljesítettek.

Támogatásával vált lehetségessé idegenforgalmi idényben Keszthelyen a 24 órás polgárőr szolgálat is. Az idegenforgalmi idényben intézi a Balaton-parti települések rendezvényeinek polgárőr biztosítását, illetve az olyan nagyobb rendezvényeket, amelyek több Balaton-parti települést is érintenek. Rendszeresen részt vesz a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) munkájában. 2017. évben a BKKB polgárőr részének házigazdája volt, ő irányította a Balaton-parti megyék balatoni polgárőr egyesületeinek közös tevékenységét. Mint az OPSZ ifjúságért is felelős alelnöke 2012 óta szervezi az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábort Gyenesdiáson. Itt a fiatal polgárőrök bűnmegelőzési, segélynyújtási, honvédelmi, baleset-megelőzési ismereteket sajátítanak el, önvédelmi képzésben részesülnek. A tábor 2016 óta évi két korcsoportos turnusban kerül megszervezésre, ahol a 14-18, illetve 18-30 év közötti fiatalok vesznek részt.

A megye rendőri vezetése, az irányításával dogozó polgárőrök is megbízható, következetes és lelkiismeretes vezetőnek tartják. Önkéntesen, térítés és ellenszolgáltatás nélkül végzett tevékenysége, személyes aktivitása és szakmai hozzáértése, a mindennapok során tanúsított helytállása példaértékű.

Forrás, további hírek: hirbalaton.hu