I. Csodanap a leukémiás gyermekekért – Debreceni Hősök Egyesüljetek

A Tündérkör Alapítvány és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Civis Városért közösen véradási CSODA NAP-ot szervez a leukémiás gyermekek javára.

Hogy mi a dolgod? Mi sem egyszerűbb. Csak jelezd vissza, ha szeretnél jönni egy “0tt leszek” gombbal, ezáltal belekerül a neved egy listára és gyere el az eseményben megadott időperiódusban!

A véradásról bővebben erre a linkre kattintva olvashatnak

Forrás: Tündérkör Alapítvány

Az Alapítvány életre hívása még a kilencvenes években fogalmazódott meg két fiatal srác fejében.  Úgy is kezdhetnénk a bemutatást, hogy volt egy álmuk….

Az egyikőjük rendezett hátterű, támogató családban élő, „tehetős srác”, rengeteg empátiával és egy pozitív értékrenddel felvértezve, míg a másik, az „intézetis”,  sohasem tapasztalta meg milyen a család, mert  otthonban nevelkedett . Csak a nevelőitől, tanáraitól kaphatott útbaigazítást, ami nélkülözi a szeretetet.

Hol találkozik ez a két világ? A szükségben és a barátságban. Az egymás felé fordulásban. A „tehetős srác” sokszor és akkor nyújtott segítőkezet, amikor a másiknak éppen szüksége volt rá.  Hiszik, ennyi kellett ahhoz, hogy egy „intézetisből” diplomás, segítő szakember legyen. Még fiatalon megbeszélték, ha már „megtehetik”, létrehoznak egy olyan szervezetet, ami az „intézetis” sráchoz hasonló gyerekeken, a nélkülözőkön, elesetteken segít majd, hisz tapasztalatból tudták, hogy sokszor csak egy kicsi kell, sokszor a kevés is elég ahhoz, hogy valaki talpon maradjon vagy az élete helyre álljon. Így született az alapítvány. Barátságból, önzetlenségből, hitből.

Mi, a társadalom, a gyermekvédelemben nevelkedő, családjukból kiemelt gyerekekhez, sok negatív képet kapcsolunk. Hajlamosak vagyunk azt gondolni róluk, hogy a rendszerből kikerülve drogoznak, tinédzserként szülnek, illetve bűnöző, hajléktalan lesz belőlük. Ezek a sztereotípiák sajnos elfelejtetik velünk, hogy gyerekekről gondolkodunk.

Az viszont igaz, hogy a gyermekotthonokban élők környezetéből gyakran hiányzik a motiváció, a példaképek és a valós lehetőségek a kitörésre.

Mi, a Tündérkör Alapítvány munkatársai sokfélék vagyunk. Van köztünk üzleti, pénzügyi szakértő jogi és szociális szakember, mind elhivatottak, mind sportolók, kitartó, sokat tapasztalt emberek vagyunk. Célunk, hogy segítsük ezeket a gyermekeket. Ösztönözzük és felkészítsük példamutatásunkkal a felnőtt életre őket.

Ezért segítünk élményt és tapasztalatot gyűjteni tanulmányi utak szervezésével, táboroztatással és különböző foglalkozások, előadások keretében, mint a drog prevenciós előadások. Szakemberekkel segítjük az új tapasztalatok feldolgozását, segélyezéssel, tanácsadással, oktatással és képzéssel igyekszünk segíteni a szociálisan rászoruló gyermekek életminőségének javítását, különös tekintettel a veszélyeztetett környezetben élő fiatalkorúakra.

Mindezek mellett az otthonokból kikerülő fiatal felnőttek nyomon követése, támogatása és a munkába való elhelyezkedésüknek a segítése.

Az alapítvány kiemelt célja az is, hogy együttműködve más non-profit szervezetekkel megtaláljuk a segítségre szorulókat, összehangoljuk programjainkat a minél szélesebb körben történő segítségnyújtás érdekében.

Az alapítvány fontosnak tartja azt is, hogy összekösse azokat, akik nyitottak a segítségnyújtásra azokkal, akik a legnagyobb segítségre szorulnak.