„Házhoz megyünk!” program Nagyvázsonyban

Előadás az iskolában, a nyugdíjas klub tagjainak, kerékpár-regisztráció és közös járőrözés a településen.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. május 24-én hajtotta végre a rendőrség „Házhoz megyünk!” elnevezésű bűnmegelőzési programjának idei második kitelepülését, melynek helyszíne a jelentős idegenforgalmi vonzerővel is rendelkező Nagyvázsony volt. A program információs pontja az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületében működött, ahol a megelőzési előadó rendelkezésére állt a lakosságnak a megelőző vagyonvédelem, áldozatvédelem, családon belüli erőszak, drogprevenció és internetbiztonság témakörében.

Ugyanitt a helyi nyugdíjasklub megjelent tagjai részére előadást tartottak a korosztályt leginkább érintő lopások és csalások jellemző módszereiről, a védekezés lehetőségeiről. Ezzel párhuzamosan az általános iskola első és második osztályos tanulóit készítették fel a nyári vakációra, annak érdekében, hogy a veszélyhelyzeteket elkerüljék. Az információs ponton megjelent kerékpár-tulajdonosok biciklijeit beregisztrálták a BikeSafe nyilvántartás adatbázisába, akik az előzetes felhívásnak megfelelően a vásárlást igazoló számlát is magukkal hozták az IKSZT épületébe.

Az információs pont működésének időtartama alatt a hagyományos JÁRásŐR szolgálat keretében a települési önkormányzat a polgármester vezetésével, a helyi körzeti megbízottakkal, a kapitányság közlekedésrendészeti osztályának beosztottjával, megelőzési előadókkal, a helyi polgárőr egyesület tagjaival közös település-bejárást tartott, melynek keretében a község lakosaival és a Kinizsi várhoz érkezett turistákkal beszélgettek érdeklődtek az őket érintő esetleges gondokról, illetőleg prevenciós információkat adtak át szóban és kiadványok kézbesítése útján.

A bejárás során érdemi problémát senki sem említett, néhány az önkormányzat hatáskörébe tartozó rendezetlenség, kényelmetlenség megoldásához kértek csak segítséget.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság