„Házhoz megyünk” Csornán

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított prevenciós vagyonvédelmi programjával ismerkedhettek meg az érdeklődők Csornán.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Csornai Rendőrkapitányság munkatársaival és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást Csornán a Szent István téren 2018. június 9-én a rendőrség „Házhoz megyünk” országos programjának keretében. A helyszínen vagyonvédelmi eszközökből összeállított bemutató során bűnmegelőzési tanácsokat kaphattak a rendezvény résztvevői.

Az eseményen részt vett a Csornai Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje is, aki készséggel válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

A kerékpárjuk biztonságáért tenni akaróknak pedig lehetőségük volt, hogy regisztrálják kétkerekűiket a BIKESAFE programban.

A tanácsadás és a regisztráció mellett a látogatók tájékozódhattak a határvadász-képzésről és a jelentkezés feltételeiről, valamint általánosságban a rendőri hivatásról is.

A toborzás és a képzésre jelentkezés folyamatos, jelentkezni, illetve a határvadász-képzésről tájékozódni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján lehet.

A rendőrség a következő vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére hívja fel a lakosság figyelmét:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! www.bikesafe.hu
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság