Hatékonyan, lelkes munkával, a jövőben is a jövőért

Mint arról már többször hírt adhattunk, a Gönyűi Polgárőr Egyesület nagy figyelmet fordít a fiatalok képzésére, nevelésére a gyerekek biztonságának növelésére, a bűn-, és baleset-megelőzésre.

Ennek egyik formája az Ifjú Gönyűiek Közössége névre keresztelt ifjúsági program, mely a felsős korosztállyal foglalkozik, a másik az iskolát kezdő elsősök izgalmát csökkentő, biztonságát fokozó, immár sok éves hagyománnyal rendelkező ajándékozás, valamint az elsősorban az alsósok közlekedésének biztonságát elősegítő „zebra” szolgálat.

Gönyűn idén 29 elsős kezdi meg tanulmányait a Széchenyi István Általános Iskolában. Az évnyitón polgárőr társaink ajándékcsomagot adtak át valamennyi elsősnek. A táskában kerékpárlámpa szett, küllőre pattintható fényvisszaverő pálcika és karra, lábra csapható fényvisszaverő pánt volt, mely biztosítja a láthatóságot, csökkentve a „lopakodó üzemmódból” származó balesetveszélyt. De nemcsak így vigyázunk ifjú falubelieinkre, az első tanítási naptól legalább egy hétig biztosítjuk az iskolakezdési időpont előtt a forgalmas 1-es út két zebráján való átkelést, hogy a kisiskolások hozzászokhassanak az iskolába jutás fegyelmezett módjához.

A fiatalokért végzett munkánkat mind a szülők, mind az iskola – ez utóbbi, az immár negyedik évfolyamába lépő közösség szülők előtti ismertetésével, a lehetőség felvázolásával – segíti és több magánszemély, civil szervezet, vállalkozás támogatja. (A honlapunkon felsoroljuk őket.) A táborozás után az évnyitón is jól vizsgázott legutóbb beszerzett eszközünk, a fényképezőgép, melyet a Wuppermann Hungary Kft. támogatásából tudtunk megvásárolni.

A fiatalok nevében köszönünk minden segítséget, felajánlást, hozzájárulást, melyet hatékonyan, lelkes munkával megtoldva, a jövőben is a jövőért használunk fel.

Horváth Attila sajtófelelős