A Határvédelmi Tagozat zászlóbontása – Dr. Rádi Norbert r. ezredes beszéde

Dr. Rádi Norbert r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Csongrád megyei rendőrfőkapitány-helyettes beszédében elmondta, hogy Csongrád megyében 129 kilométeres határ szakaszért felelnek a kollégáink és az itt dolgozó polgárőrök.

Egy elzárt helységben volt olvasható angol nyelven:

„Aki itt volt nem felejti, aki nem volt itt, nem tudja.”

Azt gondolom, sok mindent elárul, nem csak a migránsok részéről, hanem ennek a feladatnak a kezelésében hatékonyan együttműködő rendvédelmi erők és polgárőrök részéről. Csongrád megyében 2015-ben 188.000 illegális migráns került elfogásra.

Mindenképpen jó, hogy koncentrálódik és professzionalizálódik a polgárőrség Határvédelmi Tagozata. Ebben az időszakban nagyon jól tudtunk összedolgozni, sok eredményt értünk el.

Nagyon sok olyan esetre emlékszek bűnügyi igazgatóként, olyan embercsempész felderítésére, amelyekre tán nem került volna sor, hogyha a térségben dolgozó polgárőr egyesületek polgárőrei jelzést nem adtok volna a tevékenységet irányító központ irányába, akár a helyi körzeti megbízott vagy ismer kollégák részére. Nagyon sok esetben azért tudtunk eredményesek leni és tudunk napjainkban is, mert folyamatosan jelzést kapunk a területen szolgálatot teljesítő polgárőröktől.

Dr. Rádi Norbert r. ezredes teljes beszéde vágatlanul meghallgatható:

 

Fotó: Magyari Béla és Virág István