A Határvédelmi Tagozat zászlóbontása – Dávid Károly r. dandártábornok beszéde

Dávid Károly rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes főiskolai docens, Bács-Kiskun Megyei főkapitánya elmondta, hogy kivételes jelentőséggel bír a mai rendezvény, és ezért megtiszteltetés számára, hogy itt lehet az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának zászlóbontásán.

Az Európai Unió fennállása óta a migrációk szemük előtt kibontakozott hullámának kezelése a legnagyobb kihívás, amivel találkoztunk az elmúlt évtizedekben.  Magyarország, jó időben számos hatékony lépést tett az államhatár hatékony őrizetének érdekében.

A 2015-ben megépült ideiglenes határzár mellett, azóta naponta együttesen több ezer rendőr, honvéd, polgárőr teljesít szolgálatot együttesen. A polgárőrség is az elmúlt év tavasza óta jelentős segítséget nyújt ehhez a munkához.

Olyan egyesületek, akik korábban a településen belül a közbiztonság érdekeit tartották szem előtt joggal, ma már tudják, hogy épp az elért eredményeiket veszélyeztető migrációs folyamtokkal szemben, a településektől távolabb is szükséges a hatékony segítség.

Olyan korban élünk, ahol egy új minőségű határvédelmi rendszer van kialakulóban és most a határvédelmi tagozat létrehozásával a polgárőr egyesületek is e rendszer, jól működő, hatékonyan működő elemeként tudnak majd szerepet vállalni a határ biztonság és ezzel a saját települései közbiztonságának a garantálásában.

E vállalt szerep sikeres teljesítéséhez, megköszönve az elmúlt években nyújtott értékes támogatásokat, kiváló együttműködésüket kívánok önöknek eredményes munkát.

Dávid Károly r. dandártábornok teljes beszéde vágatlanul meghallgatható:

 

Fotó: Virág István