Határvédelmi felkészítő fórumon

2018. 05. 18-án, Vámospércsen tartotta meg a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozata a migrációval és a határvédelemmel kapcsolatos felkészítő fórumát.

A tagozathoz csatlakozott 8 polgárőr egyesületet képviselő polgárőröknek Karacs Attila r. alezredes a HBMRFK Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség osztályvezetője tartotta a felkészítést. Az igen részletes és alapos előadás minden olyan témát érintett, amivel a szolgálat végzés során találkozhatnak a polgárőrök. Az alezredes példaként említette a Polgárőrség Nyírábrányi Egyesületével való aktív és igen eredményes munkát. Megemlítette, hogy 2013-ban Nyírábrányban alakult meg a megyében és akkor még az országban is egyedülállóként – a kirendeltség és a polgárőr egyesület vezetésének ötlete alapján – az első határőr szakcsoport, ami már a kezdetekben is igen jól működött és működik a mai napig, igaz ma már Határvédelmi Tagozatként. Mint előadásában elmondta Hajdú-Biharban ezt a közösen kidolgozott tematikát szeretnénk a megye másik két Határrendészeti Kirendeltsége és az illetékességi területükhöz tartozó polgárőr egyesületekkel megismertetni, bevezetni és alkalmazni, ezzel is segítve a határvédelmet és a kirendeltségek munkáját.
Zárszóként Szentesi Bálint r. alezredes a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség és Takács György r. százados a Vámospércsi Rendőrőrs vezetője is megköszönte a polgárőrök eddig végzet önzetlen munkáját, szolgálatait. Boros Viktor az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának elnökhelyettese köszönetet mondott az értékes előadásért és az elismerő szavakért. Elmondta, hogy az együttműködő szervek továbbra is számíthatnak a határ menti településeken működő polgárőr egyesületekre.