Harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Polgárőr Lövészversenyt

Lövészetben mérték össze tudásukat

Százhalombattán, az 1. számú Általános Iskola tornaterében jött össze másfélszáz polgárőr, hogy összemérje lövészeti tudását a pünkösdi légpuska lőversenyen. Az előző évek hagyományait követve az idei versenyen is nagyon sok fiatal polgárőr bizonyított.
– Fontosnak tartjuk, hogy hagyományt teremtsünk ezekből a sportversenyekből – mondta dr. Barnucz Szilvia az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója, majd hozzátette – Szeretnénk, ha a polgárőrök minél jobban megtanulnának lőni, sportszerűen versenyezni és megtanulnák, hogyan kell csapatban dolgozni.

Törekszünk arra, hogy a polgárőröknek olyan programokat szervezzünk, ahol sok élménnyel gazdagodhatnak. A főigazgató azt is elmondta, hogy szeretnék a sportrendezvények színvonalát minél magasabbra emelni, hogy ezzel is összekovácsolják a polgárőröket.
– Ez már a harmadik lövészverseny, amit Százhalombattán rendezünk – mondja Szél Pálelnök, aki immár két éve vezeti az OPSZ Sport Egyesületét. – Nagy örömömre szolgál, hogy a vártnál többen jöttek, hogy megmérjék tudásukat csapatban és egyéni lövészetben.
Szél Pál emellett azt is elmondta, hogy a lőversenyek mellett nemsokára más sportágakban is szerveznek majd versenyeket. Előrehaladott tárgyalások vannak a judo szövetséggel, hisz a judo és az önvédelem a sport egyesület elnöke szerint is legalább olyan fontos a polgárőrök számára, mint a lövészet.


A versenyzők egy 10 méteres pályán mérték össze tudásukat légpuska lövészetben, melynek végén az egyéni illetve csapatban elért legmagasabb pontszámokat szerzők serlegeket, érmeket illetve okleveleket vehettek át.
– Tudjuk, hogy a magyar kormány kiemelt feladatként foglalkozik a fiatalok honvédelmi nevelésével és azt gondolom, hogy az OPSZ ezt már megkezdte. A futás és a lövészet után nemsokára jön judo oktatás és az úszás is – jelentette ki Szél Pál, majd emlékeztetett arra, hogy június 2-án lesz az immár hagyományosnak számító Tekerjük körbe a Velencei Tavat elnevezésű kerékpártúra, mire ezúton hív minden kerékpározni vágyót.

(Lőwinger)